גישור משפחה

מהו תהליך גישור לגירושין?

הדרך הידועה והמוכרת להיפרד היא דרך של תביעות הדדיות בבתי משפט, שגורמת להתבצרות בני הזוג בעמדות של פגיעה, כעס ומלחמה. העובדה שנפלה החלטה להיפרד, לא מחייבת לפעול מתוך כעס. ניתן ורצוי להמיר את התחושות הקשות לדרך עניינית שתקל על כולם ובכך להצליח למזער נזקים לכם ולילדיכם.

אני מזמינה אתכם להיפרד בדרך אחרת, בדרך של שלום, הקשבה, חמלה והבנה הדדית – זוהי תמצית תהליך הגישור לגירושין.

המטרה הסופית של תהליך הגישור היא, ששניכם תגיעו להסכמות מרצונכם החופשי, שיהיו מקובלות על שניכם ויתנו לכם את התחושה וההבנה שעשיתם את הצעדים הנכונים והטובים ביותר עבורכם ועבור ילדיכם.

תהליך הגישור אורך מספר פגישות. חלקן עם שניכם וחלקן עם כל אחד ואחת מכם בנפרד.

במהלך הפגישות נשמע את הרצונות של שניכם, וביחד ננהל שיח שיבהיר לנו את הצרכים החופפים והמשותפים. דיאלוג מסוג זה יסייע לכל אחד מכם להחליט כיצד הוא רוצה להמשיך את חייו, ויאפשר פתרונות אשר פוגעים באופן מינימלי בצרכים של כל אחד, כאשר כל צד יבין את הרגישויות המיוחדות לצד השני ויסביר את הרגישויות שלו.

כל מה שנאמר בגישור, לרבות בפגישות הנפרדות הנו חסוי וסודי.

בתהליך של גישור שמים את האופן שבו נפרדים במוקד השיח. תהליך הגישור מציע דרך של תקשורת מטיבה, כזו הרואה את הצרכים של שני בני הזוג שבחדר ולא פחות חשוב את הצרכים של הילדים שימשיכו לחבר ביניכם. בני זוג שהתגרשו וניהלו מאבקים בבתי משפט מתקשים לתקשר אחד עם השני גם לאחר סיום ההליך המשפטי ומתמודדים עם רמות גבוהות יותר של מתח וכעס שמונעים מהם להמשיך ולשתף פעולה למען הילדים.

חשוב להבין, שגם לאחר הפרידה והגירושין ההורות ביניכם תישאר משותפת. תהליך של גישור מאפשר לכם להגיע להסכמות שיכבדו את ההורות של שניכם – תוך בניית מתווה הורי המתחשב בנסיבות האישיות הספציפיות לכם ולילדיכם.

מחקרים מראים שהחלטות שהתקבלו במשותף על ידי הצדדים בתהליך של גישור מכובדות ומתמלאות על ידי הצדדים לאורך זמן, וכי מתווה הורי משותף מפחית את רמת החרדה אצל ילדים להורים גרושים ומקנה להם תחושת יציבות ובטחון.

הפועל היוצא הסופי לתהליך הגישור הינו הסכם משפטי המבטא את ההסכמות אליהן הגעתם.

אני כאן לשירותכם

דברו איתי

דילוג לתוכן